holistic-massage-hood-river-kinesio-taping másolata

A sport területén, főként aktív, profi sportolóknál, nagyon fontos a gyors rehabilitáció, de itt nem ugyanazokat a módszereket használjuk, mint a “hétköznapi” embereknél.

Egyre jobban elterjed ez az alternatív módszeren alapuló, ám könnyen kezelhető természetessége, valamint az ára miatt is szimpatikus tüneti kezelési eszköz. Bátran helyettesíthetjük vele az olykor ,,szorító, szabad vérkeringést gátló fásli szerepét. Példának okáért egy boka húzódásnál,  – ahol megnyúlnak az anatómiai képletek – rendkívül jól használható. Az egészségügy területén, amikor egy részleges szalagszakadás áll fenn, boka-rögzítőt ír fel az orvos, ám kiegészítő kezelésként, természetesen egy hozzáértő szakember segítségével történő tape felhelyezéssel rögzíteni tudjuk a területet, és mindemellett szabadon engedi a mozgást, nem mellesleg keringés serkentő hatása révén, a műtét utáni duzzanatokat is sokkal rövidebb idő alatt lehozza.

Előre tervezett versenynél, illetve ,,probléma- sérülés” megelőzésnél is érdemes használni a tapet a testépítés során. A számos lehetőség közül néhányt kiragadva, izomlazítás, nyújtás, stabilizálás, vérkeringés-fokozás, ödéma csökkentés esetében is jótékony hatást gyakorolhatunk a tappel. A megelőzés, illetve a teljesítmény szint megtartása, adott esetben a fokozása a cél, attól függően, hogy mit akarunk elérni a sportolónál.

Mind-összességében igen nagy előrehaladás a sport területén is a Kinesio-Taping elterjedése, megismerése és egyre szélesebb körben alkalmazott használata.

Bármennyire egyszerűnek tűnik a tape használata, és hozzáférhetősége, kiemelném, hogy a szakmai háttér, az anatómiai tudás elengedhetetlen és alapvető eleme a Kinesio-Taping folyamatnak. Ugyan nüansznyinak tűnnek a “hibázási lehetőségek”, ám elég, ha csak egyszer nem szakszerű módon történik a használat és végzetes következményt okozhatunk.

A cikk forrása: http://feelingmagazin.hu/kinesio-taping-testepitesben/