Az akupresszúra egy szelíd, fájdalom nélküli gyógymód, amely kiválóan kiegészíti a nyugati orvoslás módszereit. Betegség esetén az első és legfontosabb, hogy orvoshoz vigyük a gyermeket! Ezt követően a gyorsabb gyógyulás érdekében kiegészíthetjük a kezelést akupresszúrával, lézerakupunktúrával.

A prevenció, megelőzés a gyermekgyógyászat területén talán még fontosabb jelentőséggel bír. Személyes tapasztalatom, hogy a gyermekek a közösségbe kerülést követően fogékonyabbak a vírusos megbetegedésekre. A hagyományos kínai orvoslás módszereivel viszont kiválóan megerősíthetjük immunrendszerüket és meggyorsíthatjuk egy-egy betegség lefolyását. A gyermeknek, és a szülőnek sem mindegy, hogy egy asztma, egy hörghurut hetekig húzódik-e el.

Kinesio tape szalagokkal olyan problémák esetén segíthetünk a gyermeknek, mint például lúdtalp, befelé, vagy kifelé forduló láb stb, húzódás, rándulás, sarokcsont fájdalmai stb.

A gyermekek kezelése játékosan, a kisgyermekhez igazodva zajlik. Mindig azt a módszert választom ki a gyermek kezelésére, amelybe a szülő és a gyermek is beleegyezik. Az első alkalommal a gyermekeknél is elvégzem a számítógépes állapotfelmérést. Ez teljesen fájdalmatlan módszer, a kéz és lábujjakon kell bizonyos pontokat megérinteni az eszközzel. Az állapotfelmérés nem tart sokáig, amelyet követően átbeszéljük a szülővel a lehetséges kezelést.

Az alkalmazott kezelés időtartama a gyermekek türelmétől függően 15-30 perc. A kezelés alatt természetesen a szülő is a kisgyermek mellett lehet. A kezelések száma az adott problémától függ, de egy 10-15 alkalom után már tartós változás érhető el. A kezelések heti egyszer, maximum kétszer történnek.

A gyerekeknél sikeresen alkalmazott terápiák:

  • lézerakupunktúra
  • akupresszúra (a pontok ujjal történő masszása)
  • testgyertya, fülgyertya
  • Energy termékek ajánlása
  • kinesio-tape (színes szalagok, tapaszok felragasztása)

Az alábbi esetekben javaslom a gyermekek kiegészítő kezelését:

immunrendszer erősítése
allergia
nátha, allergiás nátha
köhögés
légcsőhurut
hörghurut
asztma
koncentrációs problémák, hiperaktivitás
hasmenés
székrekedés
étvágytalanság
hasfájás
éjszakai ágybavizelés
lúdtalp, bokasüllyedés
kifelé vagy befelé forduló láb stb.