számítógépes állapotfelmérésA számítógépes állapotfelmérő egy olyan korszerű eszköz, ami kiterjeszti a hagyományos akupunktúra (Hagyományos Kínai Orvoslás) lehetőségeit, és amely segíti feltérképezni, kiértékelni, dokumentálni, és nyomon követni a meridiánok energiaszintjét.

A program egyedi grafikonok segítségével egy látványos, komplex kiértékelést készít, amely több szempontot figyelembe véve nyújt részletes elemzést a meridiánok energiaszintjéről a Yin-Yang, az Öt elem tana, a kínai szervóra szerinti csoportosításban, mindemellett szöveges kiértékelést kapunk a meridiánok állapotáról. A mérési eredmények diagramokon jelennek meg, a diagram színei a mért értékek függvényében változnak, azaz az átlagtól való eltérés, illetve a jobb és bal oldali mérési különbségek függvényében. A program megméri a páciens energiaszintjét, energiastabilitását.

A  12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítése heveny és idült kórállapotokban egyformán látványosan segíti az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését, ill. a helyes kezelést követő  harmonikus működés  dokumentálását, ilyen módon biztosítva a páciens objektív nyomon követését is.

Az állapotfelmérésnek köszönhetően sokszor még a betegség megjelenése előtt tudomást szerzünk szervezetünk állapotáról, az energetikai eltolódásokról, így a megfelelő kezelést alkalmazva sikeresen helyreállíthatjuk az egészségünket.

A számítógépes állapotfelmérést az anamnézis felvétel klasszikus kínai kérdéseivel és vizsgálattal egészítem ki, majd ezt követően megbeszéljük a kezelési lehetőségeket, amennyiben a páciens arra igényt tart. Az állapotfelmérés ideje körülbelül egy óra.