Profil kép

Bognárné Som Andrea
Bognárné Som AndreaMeridián Természetgyógyászati Rendelő

Pár szó magamról

Bognárné Som Andrea vagyok, Pápán élek. Fiatal felnőtt koromtól kezdve érdekeltek a gyógyulás természetes módszerei, ezért 23 évesen pránanadit (energiagyógyászatot) tanultam. A testet behálózó láthatatlan energiavezetékek – meridiánok –felkeltették az érdeklődésemet, szerettem volna többet tudni a működésükről. Az elkövetkező években a szabadidőmet ennek szenteltem, egymást követték a meridiángyógyászattal, a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos könyvek. Ekkor kezdem el foglalkozni a gyógynövény alapanyagú, bioinformációs technológia alkalmazásával gyártott készítményekkel.

Ezt követően elhatároztam, hogy hivatalossá teszem a tanulmányaimat, és beiratkoztam azon képzésekre, amelyek felkészítettek arra, hogy természetgyógyász lehessek.

Kiváló minősítéssel tettem le a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben 2012-ben az egészségügyi, 2013-ban pedig a természetgyógyászati modulvizsgát. Szakiránynak természetesen a hagyományos kínai orvosláson alapuló akupresszúrát tanultam, amelyből 2014-ben Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet vizsgabizottságánál, Eőry Ajándok vizsgaelnök vezetésével dicséretes szakmai írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgát teljesítettem, így államilag elismert természetgyógyász, akupresszőr lettem.

A tanulmányaim nem értek véget, 2014-ben elsajátítottam a kinesio taping technikáját alap- és haladó szinten.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy a már megszerzett tudásomat folyamatosan bővítsem, így rendszeresen részt veszek szakmai előadásokon, továbbképzéseken, illetve nyitott vagyok új gyógyító eljárások elsajátítására is.

Kezeléseim során minden páciensnek személyre szabott kezelést választok, mindig az adott problémának megfelelően.